Effektiva arbetskläder för utsatta yrkesgrupper

Effektiva arbetskläder för utsatta yrkesgrupper

Taiga - tuffa arbetskläder
Att klä sig förståndigt och säkert är en förutsättning för många yrkesgrupper för att bevara hälsan och undvika arbetsskador.

Att klä sig förståndigt och säkert är en förutsättning för många yrkesgrupper för att bevara hälsan och undvika arbetsskador. Taiga AB i Varberg har varit föregångare inom utveckling av klädsystem för krävande arbetsmiljöer sedan starten 1982.

Målsättningen hos Taiga är att skapa marknadens bästa arbetskläder för de som måste arbeta utomhus oavsett väder, miljö eller andra riskfaktorer.
– När det är kallt och eländigt ute och kylan utgör en fara för personers säkerhet är det viktigt att ha kläder som klarar skyddsbehovet, men som ändå är smidiga och funktionella. Vår nisch är att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för våra användare, säger Ann Rydholm, vd på Taiga.
Utvecklingen av Taigas kläder sker i samarbete med en rad olika testlaboratorier, polarforskare, specialister på arbetsmiljö och naturligtvis med företagets användare.
Det är en rad faktorer som spelar in i val av klädsel. Vad du arbetar med påverkar vilka skydd du behöver och hur varma kläder du ska ha.
Kunderna finns inom en rad olika branscher, till exempel hamn och sjöfart, ambulanspersonal, polis och försvar, kustbevakning, vindkraft, skogsarbetare, telekom och tekniska konsulter.

Lång hållbarhet

Tuffa arbetskläder– Vi ger aldrig avkall på kvalitet och funktion utan våra plagg ska fungera optimalt i den miljö de är anpassade till. Dessutom har kläderna en väldigt lång hållbarhet. De kan tvättas om och om igen under många år. En del kanske tycker att det är en stor kostnad att välja våra klädsystem, men ser man det utifrån ett helhetsperspektiv så ger denna investering väldigt mycket i förhållande till vad den kostar. Alltså inte bara positivt för ekonomin utan även för personalen och miljön, säger Ann Rydholm och fortsätter:
– Som företag har vi stor kunskap i huset. Vi tar även hand om våra kunders kunskap och deras erfarenheter och väver ihop det i vår produktutveckling för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt för användaren.

Undvik arbetsskador

Om man använder kläder som ger en säker och trygg arbetsmiljö kan man jobba ute längre utan att skada sig.
– När man börjar frysa är det lätt att man tappar fokus och börjar koncentrera sig på fel saker. Det är väldigt farligt eftersom man då kan ta fel beslut och orsaka skador på både sig själv och sin omgivning, säger Ann Rydholm.
Taiga startades 1982 av Ann Rydholms svärfar Paul Rydholm. Företaget är fortfarande ett familjeföretag och ägs av Pauls son Jonas Rydholm. Taiga har 18 anställda och sysselsätter cirka 120 personer hos företagets samarbetspartners i Europa. Läs mer om tuffa arbetskläder och Taiga på www.taiga.se