Gränslös Hälsa vill bidra till en god livsstil

Gränslös Hälsa vill bidra till en god livsstil

Gränslös hälsa - hälsobyrå och friskvård
Gränslös Hälsa drivs av Maja Carlgren, beteendevetare, skrattinstruktör, hälsoutvecklare och certifierad massör och Erik Carlgren, idrottsläkare och allmänspecialist.

Friskvårdens mål är att människan ska vara och förbli frisk efter bästa förmåga och trivas med sig själv och sin omgivning. Detta vill Gränslös Hälsa gärna bidra till med sina erfarenheter och verktyg.

Gränslös Hälsa drivs av Maja Carlgren, beteendevetare, skrattinstruktör, hälsoutvecklare och certifierad massör och Erik Carlgren, idrottsläkare och allmänspecialist.
I nära anknytning till företaget arbetar även ett psykologteam.
– Vi verkar som en hälsobyrå och erbjuder livsstilsförändringar, massage, coaching, stresshantering och skrattyoga. Skrattet ligger lite som en grund hos oss. I sången heter det ju ”av glädje bygger man musik”, men man kan lika gärna säga ”av glädje bygger man sitt liv”, säger Maja Carlgren.
Regelbunden skrattyoga leder till minskade spänningar, stressymptom och depressioner, ökat välbefinnande, ökad trivsel, kreativitet och bättre immunförsvar.
– Syftet med skrattyogan är att skicka signaler till hjärnan och resten av kroppen att bli glad, säger Maja Carlgren.
Av stor betydelse är att deltagarna har ögonkontakt för att utnyttja kopplingen mellan ansiktsuttryck och känslor, vilket stimulerar till skratt. Man skrattar MED varandra och inte ÅT varandra.

Företagsmassage

Med hjälp av massage på din arbetsplats kan du förebygga problem med bland annat värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud. Dessutom ökar du trivsel och prestationsförmågan. Gränslös Hälsa kommer ut till företagen med massagebänk, men det går också bra att komma till Röda Villan i Härnösand.

Testa din hälsa

På Gränslös Hälsas livsstilstest kan du mäta ditt nuläge inom olika aspekter av ditt liv och din motivation till positiv förändring just nu. Efter du gjort testet erbjuder Gränslös Hälsa gratis samtalscoaching om så önskas.
Gränslös Hälsa arbetar mot företag och privatpersoner, där Maja och Erik som beteendevetare/läkare har stor erfarenhet av individuella stödsamtal, handledning i grupp och stöd till chefer. Fokus ligger på hälsofrämjande åtgärder.

XL4U

XL4U - kläder i stora storlekarSedan 2011 driver Maja Carlgren även en webbshop kallad XL4U. Hon tycker nämligen att även mode ska vara gränslös och därför har hon skapat en kollektion för kvinnor upp till XXXL.
– Vi kvinnor som är lite ”mer” kvinna har alltid haft svårt att hitta kläder för motion som passar. Jag har därför tagit fram fritidskläder i det behagliga materialet hampa, men eftersom kläderna blev väldigt snygga kan de även användas till vardags, berättar Maja Carlgren.
Kollektionen är skapad i samarbete med Yvonne Östman på Hemsön i Härnösands kommun.

Läs mer och Gränslös Hälsa och XL4U på www.gransloshalsa.se och www.xl4u.se