Alla kan må lite bättre

Alla kan må lite bättre

Melanocarpa introspect-analys
Introspect scannar organ och vävnader på cellnivå och är ett oslagbart instrument för att hitta obalanser och negativ utveckling

Grundtanken hos företaget Melanocarpa i Tyresö är att alla kan må lite bättre. Genom att erbjuda en hälsoundersökning med Introspect-analys kan man se hur individens inre organ mår, olika sjukdomar, allergier, virus, parasiter m.m. Melanocarpa säljer också hälsokost till mycket konkurrenskraftiga priser.

Melanocarpa startades av makarna Sören och Tina Thylin på grund av att de själva har allergiska barn.
– Vi letade runt i Europa efter olika preparat och till slut hittade vi ett par leverantörer som hade saker som funkade. Vi kände att vi hade en affärsidé och började importera produkterna, berättar Sören Thylin.
Med hjälp av en hälsoundersökning med Introspect-analys kan man ge rekommendationer på vad man bör vidta för åtgärder. I vissa fall kan något kosttillskott hjälpa och i andra fall kanske man ska sluta äta något. Ibland kanske man behöver uppsöka läkarvården för vidare behandling och hjälp.

En användbar metod

Introspect screenshot– Många kallar Introspect för hokus pokus, men jag kan citera en kollega till mig: ”Jag tror egentligen inte på sånt här, men det funkar”. När man inte mår bra och inte vet varför kan metoden vara mycket användbar. Jag tog till exempel emot en ung pojke som gick på högstadiet och var tvungen att gå hem från skolan flera dagar i veckan eftersom han hade ont i huvudet. Det visade sig att han inte kunde äta choklad och det var ju inget roligt besked för en 13-åring. Men tack vare hälsokontrollen har han slutat äta choklad och nu har han inga problem, berättar Sören Thylin.

Introspect scannar organ och vävnader på cellnivå och är ett oslagbart instrument för att hitta obalanser och negativ utveckling på ett mycket tidigt stadium, vilket underlättar behandling och prevention av sjukdom.

Sverige ett u-land

Sören Thylin menar att Sverige är ett u-land när det gäller alternativa behandlingsmetoder (mediciner).
– I Östeuropa är alternativa behandlingar och läkemedel allmänt accepterade och i många länder i Västeuropa används det parallellt med läkarvården. Men inte i Sverige och Norge.

Melanocarpa importerar och säljer kosttillskott i samarbete med ledande företag i bl.a. Sverige, Tyskland och Österrike i syfte att kunna erbjuda högkvalitativa och prisvärda produkter. För att kunna erbjuda produkter till konkurrenskraftiga priser har Melanocarpa endast ett begränsat antal i sin mottagning och webbshop, men man bistår självklart med information om var man kan skaffa andra produkter.
– Vi importerar och säljer bland annat en helt ny sorts laktostabletter till dem som inte tål mjölk och mjölkprodukter och den är vi ensamma om i Sverige.

Visionen för Sören och Tina Thylin nu är att deras kosttillskott och hälsokost också ska attrahera återförsäljare.
Läs mer om Melanocarpa på www.melanocarpa.se