En lysande löparfest mitt i vintern

En lysande löparfest mitt i vintern

Winter Run - vinterlöpning i Stockholm och Göteborg
Winter Run är en stor fest för alla som älskar vinterlöpning.

Mitt i den mörka svenska vintern intar Winter Run Stockholm med ljus, eld, musik och en massa härlig löpning. Med 10 km vinterlöpning skall man lysa upp Stockholms gator och utmana snö, is och kyla i vinterns roligaste lopp.

Älskar du att springa och vägrar att lägga skorna på hyllan bara för att det är vinter?

Winter Run är en stor fest för alla som älskar vinterlöpning. På plats finns eldkonstnärer, ljusshower och DJs för att skapa en fantastisk atmosfär och en löparfest. Tusentals deltagare kommer med lysande armband att lysa upp gator och torg mitt i den mörkaste vintern.

Spektakulär 10 km bana genom Stockholm

Start och mål sker i Tantolunden där även arenaområdet finns. Loppet går sedan över Liljeholmsbron, utmed Årstadshamn och fortsätter sedan över Västra Årstabron. Man springer två varv runt banan för att fullborda de 10 kilometrarna.

Winter Run är sanktionerat av Svenska Friidrottsförbundet och har kontrollsmätts för att säkerhetsställa att loppet är exakt 10,00 km.

Arrangeras av Löparakademin

Winter Run i Stockholm arrangeras av den ideela organisationen Löparakademin. Man bedriver ett 10-veckorsprogram med högstadieelever från Stockholms förorter. Ungdomar får lära sig att sätta upp personliga mål med träning och löpning som verktyg.

Bakom loppet står även en rad sponsorer, bl.a. den svenska skotillverkaren Icebug som tillverkar löparskor för triallöpning och vinterlöpning.

Is i skägget

Varför är ni med och arrangerar Winter Run?

-Vi ville vara med och skapa ett event för alla oss som älskar att springa och vägrar att låta väder och väglag sätta stopp för oss, säger Jonas Fernström race- och eventansvarig på Icebug.
-Vi älskar den där friska känslan när man anstränger sig ordentligt på vintern och det biter i kinderna. Vinterlöpning är en stor passion för oss på Icebug, fortsätter Jonas.

Boka din plats i tid

Det finns fortfarande platser kvar till loppet och du kan anmäla dig här. Du kan välja att springa individuellt eller i lag. Mer information om loppet, anmälan, klasser och bansträckning finner du här.

-De tre bästa kvinnorna och männen vinner fina priser och vi utlyser dessutom en rolig tävling där den mest lysande deltagaren vinner ett jättefint pris, säger Jonas.

Det springs även i Göteborg

För dig som bor på västkusten så finns även chansen att springa Winter Run i Göteborg. Den 18 januari springs det även på Göteborgs gator när löparfesten arrangeras i Slottskogen.

Läs mer om Winter Run på www.winterrun.com och följ allt som händer på facebook.