Må bättre och se snyggare ut med radiovågor

Må bättre och se snyggare ut med radiovågor

NBE-skönhetsbehandling med radiofrekvenser

För att må bra är det viktigt att känna sig snygg. Med radiofrekvensbehandling går det att behandla både kropp och hud effektivt utan invasiva ingrepp, helt smärtfritt. Behandlingsmetoden används i ett stort antal skönhetssalonger och spaanläggningar över hela Sverige.

Inom sjukvården har man använt radiofrekvensbehandlingar i över 70 år för att behandla muskler och leder vid smärtlindring. Sedan ett antal år tillbaka finns det även maskiner för skönhet- och wellnessbehandlingar.

De olika maskinerna används av hudterapeuter, spaterapeuter, friskvårdsterapeuter, läkare och massageterapeuter över hela landet i allt från mindre salonger till större spaanläggningar och hotell. Ett av de större företagen i Sverige är Cosmetiqann som arbetar med NBE som utvecklats av belgiska Nannic.

Inga biverkningar eller konvalecens

Några av de vanligaste typerna av behandlingarna som görs med metoden är ansiktsbehandlingar mot acne, rynkor, rosacea, lymfmassage och huduppstramning. Till skillnad mot en traditionell ansiktsbehandling så blir det ingen rodnad, svullnad eller konvalecens efter behandlingen och resultat syns direkt redan efter första behandlingen.

Perfekt för kombinationsbehandlingar

Många salonger använder flera olika system för att kunna behandla olika typer av hudtyper och hudproblem. Att behandla med NBE går även utmärkt att kombinera med andra behandlingstyper så som laser, IPL och kemisk peeling. Det går även att behandla alla hudtyper och under hela året.

Dubbelverkande effekt

Beatrice Renner NBE– Radiofrekvenserna har en dubbelverkande effekt för både muskler och hud. När du får en kroppsbehandling för att mjuka upp muskler och leder så kommer du även att märka hur mycket bättre huden känns och vice versa vid en hudvårdsbehandling, berättar Beatrice Renner utbildnings- och PR-ansvarig för NBE Beauty & Wellness på Cosmetiqann.
– Alla som arbetar med våra maskiner är välutbildade inom sina områden och får kontinuerligt utbildning och stöd från oss för att ta hand om sina kunder på bästa sätt, fortsätter Beatrice.

Beatrice Renner har lång erfarenhet med över 30 år i skönhetsbranschen med en bakgrund som hudterapeut, makeupartist och stylist. Som skönhetsexpert skriver hon även krönikor och svarar på frågor från läsare.

Vivianne har använt NBE sedan lanseringen

Vivianne Franzén driver skönhetssalongen Estetique Face & Bodycare sedan drygt 30 år tillbaka. Salongen arbetar främst med hudvårdsbehandlingar. Hon provade tidigt på NBE maskinerna när de lanserades i Sverige och har använt de sedan dess.
– Redan första gången jag fick möjligheten att prova NBE 500 som maskinen hette då så har jag varit fast, berättar Vivianne.

Varför valde du att gå över till att arbeta med NBE?
– Efter att ha gjort traditionella ansiktsbehandlingar så testade jag på NBE maskinen när den kom till Sverige. Det finns ett flertal maskiner på marknaden nu men NBE var bland de första och har ett väldigt komplett system med professionella behandlingsmaskiner och hudvårdsprodukter.
– Sen jag började använda NBE så har jag utfört allt färre vanliga ansiktsbehandlingar då maskinerna har flera effekter och ger ett riktigt bra resultat som syns direkt.

Vilken typ av behandlingar utför du mest?
– Jag använder framförallt maskinerna till ansiktsbehandlingar, anti-age behandlingar och fettreducerande behandlingar. Det går dock att att utföra en mängd olika typer av behandlingar med NBE för både skönhet och wellness.

NBE utvecklas av det belgiska företaget Nannic som är framstående på området radiofrekvensbehandlingar för både skönhet och wellness. Cosmetiqann har ett tätt samarbete med Nannic sedan 25 år tillbaka. Läs mer om NBE och Cosmetiqann på www.cosmetiqann.se