Miljöförstöringen försurar våra kroppar

Miljöförstöringen försurar våra kroppar

pH Balans - kalktillskott
Ett sunt och balanserat pH-värde är en förutsättning för att olika processer skall fungera i kroppen.

Det är inte bara naturen som är försurad. Våra kroppar har även de ett väldigt lågt pH-värde till följd av en allt enformigare kost och sämre förutsättningar att få i oss kalk. Ett pH-värde i balans är viktigt för att våra kroppar skall fungera som de ska.

Vi får i oss allt mindre kalk. En av de viktigaste källorna har tidigare varit källvatten som på ett naturligt sätt ger oss det kalk vi behöver. Försurningen av vår miljö har bidragit till att det finns allt mindre kalk naturligt i naturen.

Har du ett kommunalt kranvatten så finns det väldigt lite kalk i vattnet. Detta då vi i största utsträckning tar vårt vatten från större vattendrag och floder som innehåller låga mängder kalk.

Obalans

Ett sunt och balanserat pH-värde är en förutsättning för att olika processer skall fungera i kroppen. Rätt surhetsgrad är bl.a. viktigt för att transporten av syre och näring skall fungera till våra celler. Alla körtlar som producerar hormon påverkas även de då pH-värdet inte är i balans.

Man får helt enkelt en kropp som inte är i balans och grundläggande funktioner inte fungerar som de ska. I det långa loppet kan detta också leda till följdsjukdomar så som benskörhet, diabetes, allergier mm.

Syrabildande kost

Bristen på naturligt förekommande kalk förvärras också av att vår kost till stor del består av produkter som ökar syrahalten i kroppen. Kött, fisk, ägg, vit pasta och kaffe är exempel på mat som är syrabildande. För att väga upp detta så bör man öka intaget av t.ex. frukt, grönsaker, svamp och potatis.

-Felaktigt pH-värde kan göra att man får näringsbrist trots att man äter tillräckligt. Kroppen kan helt enkelt inte ta upp näringen, säger Sara Karlsson expert på pH-värde och VD för pH-Balans.

Intensiv fysisk aktivitet

Förr i tiden arbetade vi hårt under långa dagar. Nu för tiden har vi jobb som kräver allt mindre fysisk aktivitet och många kompenserar det med intensiv träning konditions- eller styrketräning.

Träning bildar ett flertal olika syror i kroppen bl.a. mjölksyra som vi använder vår andning för att få ut. Om aktiviteten är kort och intensiv orkar dock inte kroppen andas ut alla syror. Det lagras då syror i vår kropp som bl.a. kan ge upphov till träningsvärk.

För dig som tränar är det extra viktigt att hålla pH-värdet i balans för att kunna tillgodogöra dig all näring, återhämta dig efter träningen och om det är syftet – bygga muskler.

Kalktillskott

Sara Karlsson - pH-Balans
Sara Karlsson

Ett av de enklaste sätten att få i sig tillräckligt med kalk är med ett kosttillskott. Det vanligaste är ett kalciumkarbonat i pulverform som man blandar med vatten.

-Vår filosofi är att vi tittar på det som naturen tidigare gett oss men inte längre ger. I ett bra källvatten finns det naturliga mängder kalk men det finns inte längre i vårt kranvatten, säger Sara.
-Vi får därför kompensera det idag med kosttillskott, fortsätter Sara.

Vill du veta mer om hur ett pH-värde i obalans påverkar våra kroppar och vad du kan göra åt det så kan du läsa mer på www.phbalans.com