Minska stress och skador på jobbet

Minska stress och skador på jobbet

AU Mälardalen Pocitron - massagestolar
En massagefåtölj på jobbet är ett enkelt och effektivt redskap för att främja en sund arbetsmiljö och förebygga stress och arbetsskador.

Fysiskt påfrestande och stressig arbetsmiljö påverkar och sliter på kroppen. Massage och avslappning är viktigt för att stressa av och återhämta sig. En massagefåtölj på jobbet är ett enkelt och effektivt redskap för att främja en sund arbetsmiljö och förebygga stress och arbetsskador.

Att kombinera massage med avslappning är ett mycket bra sätt att stressa av efter ett hårt arbetspass, få en paus i arbetet och fylla på energidepåerna. Genom att ta en power-nap i en massagefåtölj så sänker du kortisolnivåerna i blodet. Det får dig att slappna av både fysiskt och psykiskt och hjälper dig att återhämta dig snabbare.

Förbyggande friskvård

Många arbeten är fysiska och sliter på kroppen. Stress och stela muskler ökar risken för att skada sig i arbetet. Olika arbetsplatser har också olika krav på friskvård.

På kontor är det mycket stela axlar och rygg till följd av arbete vid datorer och mycket sittande. För kontorsarbetare är en lättare massage och avslappning det viktigaste.

Inom andra områden så som vård och omsorg har man ofta långa arbetspass, tuffa arbetstider och hårda fysiska krav. Då krävs det mer djupgående massage och stretching för att man skall få samma effekt.

Rehabilitering

Om olyckan varit framme så är massage ofta en viktig del i rehabiliteringen av skadan. För att snabba på läkningsprocessen och undvika andra skador så är massage ett bra sätt att öka blodcirkulationen, mjuka upp stela leder och muskler samt återhämtning.

-Vi har många vårdavdelningar, rehabiliteringscenter och personliga assistenter som valt att använda våra fåtöljer för rehabilitering och för att aktivera muskler hos t.ex. rörelseförhindrade, säger Robert Bergman VD på AU Mälardalen.

Långsiktigt arbetsmiljöarbete

Många företag och organisationer har varit kunder under lång tid och ett flertal har även skrivit ramavtal om leverans av massageutrustning.

-Uppsala kommun har t.ex. varit kund sedan 2011 och förnyade nyligen kontraktet ytterligare 2 år. Vi ser det som ett kvitto på att vi har kvalitetsprodukter som tillför ett stort värde på arbetsplatsen, berättar Robert.

Prisvärd och lättillgänglig friskvård

Välutrustade massagefåtöljerAtt hyra en massagefåtölj är ett kostnadseffektivt sätt att förse en arbetsplats med lättillgänglig massage som man kan utnyttja när som helst under arbetsdagen. Priserna har även gått ner på marknaden vilket gjort att massagefåtöljer blivit allt mer populära att ha hemma för privatpersoner.

-Med våra fåtöljer får man en prisvärd massagefåtölj med de mest avancerade funktionerna så som 3D massage, luftkuddemassage, stretchfunktioner och avslappningsmusik för 885:-/månad. Det kan jämföras med några konkurrerande företag vars produkter kostar mellan 3000-5000:-/månad, säger Robert.
-Vi hanterar sedan både leverans, utbildning och service på plats, avslutar Robert.

Företaget AU Mälardalen säljer och hyr ut massagefåtöljer och andra massageprodukter till privata företag, kommuner, landsting och privatpersoner. Vill du veta mer om deras produkter så kan du läsa mer på www.hyramassagestol.se och www.pocitron.se

 
Tony Hammarlund
tony@cemedia.se