Personlig företagshälsovård med individen i centrum

Personlig företagshälsovård med individen i centrum

Liviacare - företagshälsovård

Vi är det lilla företaget med det stora engagemanget som vill skapa självgående medarbetare med ökad kunskap om hälsa och livsbalans. LiviaCare har skolmedicin och väl beprövad vetenskap som grund. Vi har en stor nyfikenhet på människan och vill kombinera österländsk och västerländsk medicin för att uppnå bästa resultat.

Livia Care har ett nätverk av omkring 100 st underleverantörer, där olika expertområden ingår. Alla är välrenommerade inom respektive gebit och utgår från vår gemensamma värdegrund: Helhetstänkande, samverkan, enkelhet, flexibilitet, upplevelse, glädje – och eget ansvar.

Våra kunder är företag som har mellan 10 och 100 medarbetare och som har ett genuint intresse för att skapa självgående, medvetna medarbetare med insikt och kunskap om sin hälsa och hur de får balans i livet. Även i större företag ökar vi prestation och effektivitet i grupper på kort tid.

LiviaCare som finns i Stockholm men levererar över hela landet, startades av Lotta Häller, VD och sjuksköterska. Lotta brinner för en helhetssyn där kunskap, metodik, österländsk och västerländsk medicin och filosofi knyts samman för att öka människors livskvalitet. Lotta utbildar och föreläser i områden såsom livsbalans, kommunikation, stress, sömn och samtalsträning.

LiviaCare möter kunderna på plats i deras miljö. Vi tar ansvar och följer upp resultaten. Inspirera, ifrågasätta och ställa krav – det är vårt sätt att utveckla medarbetarna.

IT-företag med hälsoplan

Lexmark+LiviacareEtt exempel på en kund som vi framgångsrikt arbetat med i många år är Lexmark, ett företaget inom IT branchen med 37 antal anställda. LiviaCare har varit Lexmarks hälsopartner sedan 2005 och företaget
som ständigt ”toppar laget” diskuterar varje år en särskild hälsoplan med oss.

Syftet är att medarbetarna själva ska lära sig ta ansvar för sin hälsa, kropp och livsstil.
– Vi gick från att tänka retroaktivt och hjälpa personalen när de blivit sjuka till att tänka proaktivt, och hjälpa personalen att inte bli sjuka, säger Petra Lindgren, ekonomichef på Lexmark.

Hon menar att med en ung personal är inte sjukdomar det viktiga utan att skapa balans i livet med arbete, barn, egen tid, träning, hälsa, hämta/lämna på dagis, löss på barnen och så vidare.
– Istället för att göra provtagningar för att upptäcka sjukdomar gick vi till att mäta den totala hälsan och upprätta individuella hälsoplaner.
– Alla har olika förutsättningar, start och mål, men det gemensamma är att vi alla går mot att bli mer hälsosamma så att vi orkar prestera på topp år efter år.

För att lyckas krävs tydlighet, kravställande, tydlig feedback och uthållighet – något LiviaCare hela tiden levererar.
Årligen testas medarbetarnas hälsokapacitet, en vetenskapligt beprövad metod med fysiska mätningar av syreupptagningsförmåga, blodtryck, fettväv, vikt och midjemått.

En hälsocoach följer upp medarbetarens tidigare resultat och sätter nya mätbara mål som följs upp inom tre månader.
Vi förstärker med workshops, fysiska aktiviteter och blodtester. Syftet är att hjälpa de anställda att skapa balans i livet genom träning, återhämtning, sömn, reflektion, kost och näring.

Under våren 2014 vässar Lexmark formen inför motionsloppet Blodomloppet, dels för att utveckla den fysiska förmågan men också för att bygga upp teamet.

Läs mer om Livia Care på www.liviacare.se