PromasMetoden® ger dig kraft och energi på jobbet

PromasMetoden® ger dig kraft och energi på jobbet

Alla är i dag överens om att det är lönsamt att investera i förebyggande hälsovård. Allt för att undvika onödigt höga sjuktal och minska risken för långtidssjukskrivningar. Promas har kombinerat fysisk och mental avslappning på arbetsplatser sedan 2003.

Prova-på-erbjudande
Vi erbjuder nu din arbetsplats att prova på vårt framgångsrika återhämtningskoncept, PROMAS V7 SENSE i en vecka utan kostnad. Vi kör ut och installerar återhämtningsfåtöljen, sedan kan ni under en veckas tid använda och utvärdera vårt koncept i lugn och ro. Erbjudandet gäller anmälningar gjorda före 16/12 2013. För utförlig information och anmälan till prova på erbjudandet, klicka här för mer info

I dagens mentalt stressade tillvaro behövs konkreta hjälpmedel för arbetsgivarna så att man kan erbjuda sina anställda möjlighet till återhämtning på arbetsplatsen.

Promas grundare, Per Fellert och Lars-Anders Carlsson, har tillsammans med professor Lars-Eric Uneståhl tagit fram PromasMetoden® – ett koncept som gett cirka 6.000 arbetsplatser runt om i Sverige ett verktyg som hjälper medarbetarna att få mer energi och mindre negativ stress.
– PromasMetoden® bygger dels på att ge massage för att tillföra lugn-och-ro-hormonet oxytocin, så att man går ner i ett viloläge väldigt snabbt, och dels mental träning. Den fåtölj som vi använder vid massagen har vi utvecklat själva tillsammans med forskare i Sverige, berättar Per Fellert.

Rätt i tiden

Trött man vid dator - PromasMed återhämtningsfåtöljen som utgångspunkt började en idé ta form om att kombinera fysisk och mental avslappning. Idén låg helt rätt i tiden. Under de senaste decennierna har antalet långtidssjukskrivna ökat lavinartat och belastningen har länge varit orimligt hög på många arbetsplatser. Det är inte bara viktigt att vi tar oss tid att koppla av, utan även att vi lär oss hur vi ska göra det.

För att ta fram det allra bästa konceptet har Promas samarbetat med välkända aktörer inom branschen: Ulf Lundberg, stressforskare och professor, Kerstin Uvnäs Moberg, en av världens främsta inom forskning kring lugn-och-ro-hormonet oxytocin och Lars-Eric Uneståhl, världsledande inom mental träning.
– I dag är det ju en självklarhet att idrottare jobbar med mental träning. Detta kan man även göra inom arbetslivet för att bli effektivare, stressa ned och få en bättre mental ohälsa, säger Per Fellert och fortsätter:
– Cirka 75 procent av alla sjukskrivningar är kopplade till mental hälsa och förra året ökade den delen med 12 procent. Detta medför ju enorma kostnader för samhället. De flesta problem bottnar i stressrelaterade orsaker och det är där vårt koncept kommer in.

Pågående forskning

Promas har fått 3,8 miljoner kronor i forskningspengar av KK-stiftelsen (Stiftelsen för Kunskaps- och Kompetensutveckling) och forskning pågår i dag på högskolan i Skövde under ledning av Kerstin Uvnäs Moberg. Resultatet av forskningen kommer att publiceras i slutet av 2014.

Promas har haft en kraftig tillväxt sedan starten 2003. I dag finns företaget på cirka 6.000 arbetsplatser och är den marknadsledande aktören inom begreppet ”konceptet för återhämtning”. Promas har lokalkontor över hela Sverige och kan ge sina kunder lokal service oavsett var i landet de befinner sig.
– Vi söker nu franchisetagare ute i landet som vill jobba med PromasMetoden. Vi omsätter i dag 55-60 miljoner kronor och vår målsättning är att fördubbla omsättningen inom tre år, säger Per Fellert.

Läs mer om Promas på www.promas.se och är du intresserad av PromasMetoden så kan du just nu prova helt kostnadsfritt.