Tandkliniken som är specialinriktad på implantat

Tandkliniken som är specialinriktad på implantat

Malmo implantatgrupp - specialister på tandimplantat

Malmö Implantat Grupp erbjuder all form av allmäntandvård, men som namnet antyder har kliniken specialiserat sig på tandimplantat.
– Jag använder mig enbart av vetenskapligt, väldokumenterade implantatsystem och svenska tandtekniker. Det är en kvalitetsflagga på min verksamhet, säger tandläkare Stefan Ohlsson som har drivit kliniken sedan 1982.

Malmö Implantat Grupp har framför allt inriktat sig på rekonstruktiv rehabilitering, där man rekonstruerar större defekter med protetiska kronor direkt på de egna tänderna, s.k. tandstödd protetik eller kronor och bryggor stödda på implantat.
– Vi använder glaskeramiska fyllningar, som till exempel porslinsfasader. Det är en ganska ny typ av behandling, där man bygger nageltunna porslinsfasader när tänder är skadade, missfärgade eller ojämna, kort sagt när man behöver rekonstruera tänderna av en estetisk anledning, berättar Stefan Ohlsson.
En behandling med porslinsfasader blir mycket mer skonsam för tandvävnaden än om man på ett traditionellt sätt slipar ned tanden till en smal kon, tar avtryck och gör en traditionell krona som mer fungerar som en hylsa av porslin. Med porslinsfasader, eller laminatkronor, får man en högvärdig, estetisk lösning med en mycket stark och god hållbarhet.

Många fördelar

Tandimplantat har många fördelar jämfört med traditionella kron- och brolösningar. Implantat ser ut, känns och fungerar som naturliga tänder och friska tänder behöver inte slipas ned för att stödja implantatet. Genom förankringen av implantatet i käkbenet stimuleras vävnad och tandkött, vilket ger ett snyggt resultat livet ut.
– Våra patienter är främst äldre som har drabbats av tandlossning, men också yngre som kanske har tappat en tand vid en olycka, till exempel cykelolycka, berättar Stefan Ohlsson.

En mängd implantat

Det finns idag ett hundratal olika tandimplantat på marknaden, men bara ett tiotal anses vara vetenskapligt väldokumenterade. Stefan Ohlsson använder sig av Nobel Biocare samt Astra och Straumann som bygger på professor Brånemarks upptäckt att benvävnad och titan kan förenas, s.k. osseointegration. Upptäckten har fått stor betydelse för den rekonstruktiva tandvården.
– Hos oss får patienterna garanterat vetenskapligt, väldokumenterade produkter i sin mun. Om något skulle gå sönder, till exempel en centrumskruv i ett implantat, så finns det reservdelar att tillgå. Det är något som jag brukar framhålla som en kvalitetsfaktor när patienter kommer hit och diskuterar behandling och pris, säger Stefan Ohlsson.
Malmö Implantat Grupp har tre behandlingsrum, varav två används av Stefan Ohlsson och hans tandsköterska och assistent Charlotte Schramm. Det tredje rummet används av tandhygienisten Camilla Leander.
Vid receptionen sitter Randi Nesse, som sköter det administrativa. Utöver allmän tandvård erbjuder Malmö Implantat Grupp också tandblekning.

Läs mer om Malmö Implantatgrupp på www.malmoimplantatgrupp.se