Underkläder för diabetiker gör succé

Underkläder för diabetiker gör succé

AnnaPS - kläder för diabetiker
AnnaPS är ett svenskt underklädesmärke för diabetiker.

AnnaPS är ett svenskt underklädesmärke från Roslagen som lanserade sin första kollektion 2011. Anna Sjöberg, som är grundare till företaget, har utvecklat underkläder som är mycket uppskattade, inte minst hos diabetiker då produkterna innehåller fickor för insulinpump, s.k. diabeteskläder.

Efter att ha jobbat som produktionschef på Sandvik bytte Anna Sjöberg bana och registrerade sitt klädföretag AnnaPS 2009.
– Jag ville utveckla underkläder som var miljövänliga och förskönande oavsett hur man ser ut. Och eftersom jag själv är diabetiker ville jag ta fram underkläder med fickor där man kunde bära sin insulinpump, berättar Anna.

Produkt - kvinnaI slutet av 2010 kunde en stor testgrupp utvärdera den första prototypen och de var lyriska. Under tiden hade Anna själv burit pumpen i trosa med ficka varje dag.
– Det är skönt att känna sig fri och inte behöva tänka på var jag har pumpen, säger Anna och fortsätter:
– Vår fokusgrupp är diabetiker som alltid måste bära med sig en insulinpump, men underkläderna med fickor har även andra användningsområden. Man kan till exempel bära mobiltelefon, nycklar när man är ute och springer eller kreditkort och pengar när man är ute och dansar.
AnnaPS´ strävan är att underlätta att bära saker, att inte behöva ta med en väska. Det gäller också för de övriga sakerna som diabetiker ständigt behöver bära med sig, i fickorna kan man även bära blodsockermätare, dextrosol och insulinpennan.
Idag erbjuder AnnaPS underkläder för både barn, kvinnor och män i storlekar från tre år och upp till XXL.

Försäljning utomlands

Underkläderna från AnnaPS har blivit en succé inte bara hos svenska kunder. Idag säljs produkterna via återförsäljare även i Finland, Norge, Danmark och Island samt en del till Tyskland och Österrike.
– Försäljningen sker främst via nätet, men jag skulle gärna se att produkterna såldes i vanliga butiker. Tyvärr har vi inte butiker för diabetiker i Sverige som i en del andra länder, säger Anna.

Omtanke om miljön

Omtanke om människa och miljö är viktigt för AnnaPS och därför lanserar företaget underkläder helt i Tencel, en miljövänlig viskos. Tencel skiner som silke, är mjukt som bomull och andas som ull. Det är ett lyxigt funktionsmaterial av högsta kvalitet och det fungerar utmärkt både till vardags och träning.
– Jag har gått igenom många tillverkningskedjor för att hitta ett material, som har minsta möjliga miljöpåverkan och fastnade för Tencel. Det har fantastiska egenskaper och är mycket bra när man sportar eftersom man inte blir svettig och blöt.

God utveckling

Anna Sjöberg - AnnaPSProdukterna har sedan starten blivit bättre och bättre tack vare engagerade kunder. Många kontaktar AnnaPS om önskemål på mer produkter och funktioner.
Tack vare kundernas engagemang för en bra produkt har design anpassats efter kundernas behov.
AnnaPS har inte haft så stora muskler för att annonsera, men sakta men säkert har vetskapen om produkterna spridit sig via diabetessköterskor och på olika diebetsevent.
– Det är roligt att möta alla diabetiker och varje gång har jag fått nya kunder, säger Anna Sjöberg, som gärna skulle vilja att produkterna såldes i butiker.

Läs mer om AnnaPS på www.annaps.com