Vaccinera er mot dåliga affärer

Vaccinera er mot dåliga affärer

Vaccindirekt - hälsokontroll & vaccination.stockholm

Sjuka medarbetare är på alla sätt en ”dålig affär” för såväl det drabbade företaget som den drabbade personen. På VaccinDirekt med tre drop-in mottagningar i Stockholm erbjuds alla typer av vaccinationer för att trygga medarbetarnas hälsa och för att kunna hålla en verksamhet igång utan onödiga sjukdomsfall.

– Vi vaccinerar även mot sådant som traditionellt inte räknas som resemedicin, till exempel mot influensor och TBE, fästingburen hjärninflammation, berättar Ola Strömstedt, medicinskt ansvarig på VaccinDirekt och specialist i allmänmedicin.
– Vi utför också vaccinationer på plats ute på företagen, tillägger Ola Strömstedt.

Vaccination på-plats ute på företagen

– Är ni minst tio personer som samtidigt vill vaccineras utan att behöva lämna företaget? Ja då kommer vi ut till er och ger er de vaccinationer ni behöver, säger Ola Strömstedt.

Det går bra att vid samma tillfälle vaccinera sig mot flera sjukdomar.Sedan flera år erbjuder VaccinDirekt på-plats-vaccination vilket ger företagen flera fördelar. De sparar dyrbar arbetstid.

De ser till att det faktiskt ”blir gjort”. Och de erbjuder sinamedarbetare en nyttighet som är skattefri. Denna form av personalvård blir allt vanligare ute bland företagen.

Läkare på plats för rätt ordination

Vaccination av patientVaccinDirekts mottagningar följer myndighetskraven om läkare på plats.
– En läkare ska alltid vara ordinatör av vaccinationer. Dessvärre frångår många andra mottagningar Socialstyrelsens regler om läkarnärvaro. Tillsynsmyndigheten har tydligen inte resurser att hålla efter det på rätt sätt. Men allt fler av våra kunder börjar förstå skillnaden och upptäcka värdet av att det finns läkare med, så att ordinationerna blir riktiga och så att man inte blir övervaccinerad, dvs får vaccinationer man inte behöver, säger Ola Strömstedt.

Hälsokontroller – Friskintyg

– I och med att vi har läkare på våra mottagningar så kan vi också utföra hälsokontroller och skriva ut friskintyg, avslutar Ola Strömstedt.

Många företag abonnerar på hälsokontroller hos VaccinDirekt och skickar sina anställda till någon av mottagningarna med jämna mellanrum. Förutom hälsokontroller utfärdar VaccinDirekt även friskintyg för anställning, körkort, dykcertifikat, sjöfolk, etc.

Vill du veta mer om vaccinationer, hälsokontroller, eller beställa på-plats-vaccination är du välkommen till www.vaccindirekt.se. Eller via mejl på info@vaccindirekt.se för omgående kontakt.

VaccinDirekt, grundat 2001, har ca 15 anställda plus 20-25 säsongsanställda. VaccinDirekt har tre fasta drop-in mottagningar i Stockholm: OdenPraktiken på Odengatan 80 i Vasastan, SjöPraktiken på Hammarby Allé 66 i Hammarby Sjöstad och SlussenPraktiken på Slussplan 7 i Gamla Stan.

Hög kvalitet har en framträdande roll hos VaccinDirekt. Tillgänglighet är en annan hjärtefråga. Mottagningarna har generösa öppettider och tar även emot på lördagar. VaccinDirekt driver även Fästingbåten och Fästingbussen som kör fasta vaccinationsturer i Stockholmsområdet mellan april och juli.