Vill du ha vitare tänder?

Vill du ha vitare tänder?

Eva Hultén - brilliantsmile tandblekning stockholm

Dricker du kanske ett par koppar svart kaffe om dagen? Och till detta en cigarett eller en rejäl pris snus?
Då är risken stor att dina tänder inte är så bländande vita som du kanske önskar.
Hjälpen finns att få hos tandläkare Eva Hultén som erbjuder tandblekning med metoden BrilliantSmile, en av marknadens bästa och mest skonsamma metoder.

Alla vill ha ett vackert leende, men det är långt ifrån alla som har vita tänder naturligt. För många minskar vitheten med åren och andra kanske har fått missfärgade tänder på grund av yttre faktorer som medicinering och kosthållning. Kaffe, rött vin, rökning och snusning är här vanliga orsaker.
Efter att arbetat som tandläkare inom allmäntandvården i mer än 20 år startade Eva Hultén en ny verksamhet 2006 – Eva Hultén Tandblekning AB.

– Mina kunder består av både kvinnor och män i alla åldrar. Majoriteten av kunderna vill ha ett vitare leende för att känna sig fräschare och piggare. Många vill inte le på foto eftersom de känner sig missnöjda med sina tänder. Efter en blekning vågar de le igen och känner sig mer glada och nöjda. Många personer som kanske håller föreläsningar och liknande kommer också hit för att bleka tänderna, berättar Eva.

Plasmaljusblekning

Vitare tänder med brilliantsmileBehandlingen börjar med en putsning av tänderna. En skyddande massa läggs på längs tandköttskanten. Därefter appliceras en blekningsgel med neutralt pH, en väteperoxid/karbamidoxid gel på tänderna som aktiveras med plasmaljus. Detta ljus ligger mellan 400-490 nm och är helt fritt från skadligt uv-ljus. Gelen byts tre gånger under behandlingen. Den metod som Eva använder är BrilliantSmile, som är en av marknadens mest skonsamma och effektivaste metoder. En behandling tar upp till två timmar och borttagning av tandsten ingår i priset. Kostnaden är 3500 kronor och för studenter 2900 kronor.

Innan du bleker tänderna ska du alltid gå till din ordinarie tandläkare för att kontrollera att du inte har några hål. Eftersom tandblekning är en kemisk process ska tänderna vara hela. Alla som gör en tandblekning får vitare tänder, men resultatet kan variera. Ha inte för höga förväntningar, tänk på att många Hollywoodkändisar har porslinsfasader på sina tänder.

För att tänderna ska hålla sig vita så länge som möjligt är det viktigt att du sköter om dem efteråt. Försök att undvika stora mängder av sådant som ger missfärgningar och borsta noggrant. En eltandborste är det som Eva Hultén rekommenderar.

Läs mer om Eva Hultén Tandblekning på www.blektanderna.se