ViTri Medical AB marknadsför produkter som räddar liv

ViTri Medical AB marknadsför produkter som räddar liv

ViTri Medical - förbandsprodukter & första-hjalpen

ViTri Medical är en av de snabbast växande aktörerna inom förbandsmaterial, förbrukningsvaror och första hjälpen-produkter. I sortimentet finns också hjärtstartare från Cardiac Science, som är en de största leverantörerna i världen.

ViTri Medical registrerades 2006 och drivs av Jonas Köpcke och Helene Johannesson. Tillsammans med ett team av erfarna medarbetare hanterar de dagligen frågeställningar kring sårvård och första hjälpen.
– Vi ville utmana de stora etablerade aktörerna inom medicalbranschen som arbetar med förbandsprodukter och första hjälpen. Det finns ganska många företag i branschen, men ingen kan nog uppvisa samma sortimentsbredd och djup som vi har med både egentillverkade produkter och agenturer, säger Jonas Köpcke.
Affärsidén hos ViTri Medical bygger på att förse den nordiska sjukvården med bra produkter till konkurrenskraftiga priser genom ett nära samarbete direkt med tillverkare kombinerat med en effektiv logistik.
Kunder är landsting, kommuner och apotek, men produkterna marknadsförs också, via ett nätverk av återförsäljare, till ambulansverksamheter, polis och räddningstjänst, industriföretag, idrottsföreningar, konsumenter etc.
– När det gäller offentliga upphandlingar mot landsting är det helt avgörande att alltid uppfylla alla de krav som ställs både av upphandlare och användare och samtidigt erbjuda bästa kostnadseffektivitet. Vi är mycket konkurrenskraftiga när man värderar pris och kvalitet, säger Jonas Köpcke och fortsätter:
– När det gäller segmentet med hjärtstartare är inte priset lika avgörande utan där handlar det mer om funktionalitet och driftsäkerhet över tid då hjärtstartaren ju ska vara klar att användas dygnet runt i kanske tio års tid.

Powerheart hjärtstartare

ViTri Medical marknadsför Poweheart hjärtstartare från Cardiac Science, som är en av de två klart ledande tillverkarna i världen.
Hjärtstartarna – som är extremt lätta att använda – är utvecklade med patenterad teknologi och utför automatiska självtester, vilket ger en oöverträffad säkerhet.
Powerheart finns på många platser i samhället: sjukhus, läkarstationer, skolor, restauranger, shoppingcenter, flygplatser, bibliotek, idrottsplatser och andra offentliga platser. Även polis, räddningstjänst, kustbevakningen och ambulansverksamheter använder Powerheart.

Första Hjälpen

Sortimentet för första hjälpen innehåller förutom förbandsprodukter en mängd artiklar som räddningsfilt, mitella, sax, pincett, tryckförband, ögondusch/koksaltlösning, brännskadeprodukter samt säkerhetshammare/bälteskniv.
– Vi kompletterar hela tiden sortimentet med nya produkter som attraherar våra kunder. Det ska vara produkter med ekonomi, effektivitet och funktionalitet, allt för att våra kunder ska kunna bedriva en bättre vård. Det är genom att lyssna på våra kunder vi lär oss hur vi ska lyckas i framtiden, avslutar Jonas Köpcke.

Läs mer om ViTri Medical på www.vitri.se